12-8-2024

10 tips voor het huren van een auto in het buitenland

Ontdek waar je de beste deals kan vinden, alles over verzekeringen en lokale verkeersregels voor een veilige reis.

elektrischautovakantieassistance

Of je nu een roadtrip plant door Europa of een vakantie aan de andere kant van de wereld, een huurauto kan je de vrijheid en flexibiliteit geven die je nodig hebt. Echter, het huren van een auto in het buitenland kan soms ingewikkeld zijn. Hier zijn 10 essentiële tips om je te helpen een auto te huren zonder zorgen.

Tip 1

Vergelijk verhuurbedrijven

Neem de tijd om prijzen en voorwaarden van verschillende verhuurbedrijven te vergelijken. Websites zoals Trustpilot, Rentalcars.com,…. bieden handige tools om snel de beste deals te vinden.

Tip 2

Lees de voorwaarden zorgvuldig

Voor je een beslissing neemt, lees de huurvoorwaarden goed door. Let op verborgen kosten, brandstofbeleid, kilometerbeperkingen en regels voor het ophalen en terugbrengen van de auto.

Tip 3

Controleer de verzekering

Zorg ervoor dat je begrijpt welke verzekeringen bij de huurprijs zijn inbegrepen. Een basisverzekering dekt meestal schade aan derden, maar overweeg aanvullende dekkingen zoals een schadeverzekering voor het eigen risico (CDW) of diefstalverzekering.

Tip 4

Boek vooraf

Het vooraf boeken van je huurauto kan je veel geld besparen, vooral in drukke vakantieperiodes. Bovendien geeft het je meer keuze in het type auto dat je wilt huren.

Tip 5

Controleer de auto bij ophalen

Bij het ophalen van de auto, inspecteer deze grondig op bestaande schade en zorg ervoor dat deze wordt gedocumenteerd. Maak foto's of video's van de auto om later discussies te voorkomen.

Tip 6

Ken de verkeersregels

Elk land heeft zijn eigen verkeersregels en rijgewoonten. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels om boetes en ongelukken te voorkomen.

Tip 7

Neem de juiste documenten mee

Vergeet niet je rijbewijs, paspoort, en de huurvoucher mee te nemen. In sommige landen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Controleer dit vooraf.

Tip 8

Wees voorzichtig met extra opties

Verhuurbedrijven bieden vaak extra's aan zoals GPS, kinderzitjes of extra bestuurders. Deze kunnen handig zijn, maar ze brengen vaak extra kosten met zich mee. Overweeg of je deze echt nodig hebt.

Tip 9

Controleer de brandstofregeling

Huurauto’s worden vaak met een volle tank geleverd en verwacht dat je deze ook weer vol inlevert. Zorg ervoor dat je weet waar het dichtstbijzijnde tankstation is bij het inleverpunt om extra kosten te voorkomen.

Tip 10

Houd rekening met borg

Verhuurbedrijven vragen meestal een borg die op je creditcard wordt geblokkeerd. Zorg ervoor dat je voldoende kredietlimiet hebt voor deze borgsom. Het bedrag wordt meestal binnen een paar dagen na het inleveren van de auto vrijgegeven, mits er geen schade is.

Het huren van een auto in het buitenland hoeft niet stressvol te zijn als je goed voorbereid bent.
Veilige reis!

KGM Assistance

Ga je met je eigen wagen op vakantie?

gevarendriehoek op de baan bij man met pech
gevarendriehoek op de baan bij man met pech

KGM Assistance biedt uitgebreide hulp aan bestuurders van correct (volgens het onderhoudsboekje) onderhouden KGM’s, zowel in België als in het buitenland.
Hier zijn enkele voordelen van deze service:

  • 24/7 Pechhulp: KGM Assistance is altijd bereikbaar, ongeacht het tijdstip of de dag, om je te helpen bij pech.

  • Hulp bij Ongevallen: Bij een ongeval zorgt KGM Assistance voor ondersteuning, van het regelen van een vervangwagen tot het assisteren bij administratieve formaliteiten.

  • Repatriëring van de Auto: Als je auto niet ter plaatse gerepareerd kan worden, zorgt KGM Assistance voor het vervoer van je auto naar een garage of terug naar België.

  • Vervangwagen: Bij langdurige reparaties biedt KGM Assistance een vervangwagen, zodat je reisplannen niet worden onderbroken.

  • Hotelaccommodatie: Indien nodig, regelen zij ook hotelovernachtingen terwijl je wacht op de reparatie van je auto.

Het gebruik van KGM Assistance is eenvoudig: neem contact op met hun noodnummer 03 253 63 56 als je pech hebt. Zorg ervoor dat je huurcontract en persoonlijke gegevens bij de hand hebt wanneer je belt.

imageimage

10/9/2024

12 tips voor een zorgeloze vakantie met de KGM Torres EVX

elektrischautovakantie

Ontdek hoe je je reis optimaal kan plannen en genieten van elke kilometer.

imageimage

12/8/2024

10 tips voor het huren van een auto in het buitenland

elektrischautovakantieassistance

Ontdek waar je de beste deals kan vinden, alles over verzekeringen en lokale verkeersregels voor een veilige reis.

imageimage

21/12/2023

Rijden zonder zorgen dankzij levenslange Assistance

assistance

Met de moderne communicatiemiddelen van vandaag is hulp snel ter plaatse. Een goede pechbijstand zorgt dat je mobiel blijft, zodat je je daar alvas...

imageimage

13/12/2023

Een autovakantie met een SUV: altijd een goed idee.

autovakantietechnologie

Je hoeft niet aan te schuiven voor de veiligheidscontroles op de luchthaven of te wachten op je bagage. Met een ruime SUV, heb je altijd zoveel mee...